PapaStudie

[cs_content][cs_section parallax=”false” style=”margin: 0px;padding: 45px 0px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/2″ style=”padding: 0px;”][x_custom_headline level=”h2″ accent=”false”]PAPA Studie[/x_custom_headline][/cs_column][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/2″ style=”padding: 0px;”][x_image type=”none” src=”https://ideact.nl/wp-content/uploads/2016/04/papastudie-logo.jpg” alt=”” link=”false” href=”#” title=”” target=”” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” info_content=””][/cs_column][/cs_row][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][cs_text]In de PAPA- studie onderzoeken we de werking van het anti-verklevingsmiddel Hyalobarrier® na een curettage. Dit middel is in meerdere studies, bij andere operaties in de baarmoeder, onderzocht en lijkt het ontstaan van verklevingen te verminderen. Tot op heden zijn er geen nadelige effecten van hyalobarrier beschreven.

Bij alle vrouwen die aan het onderzoek deelnemen, zal er 8-12 weken na de operatie een hysteroscopie worden verricht. Bij dit onderzoek wordt een dunne kijkbuis met camera in de baarmoederholte gebracht en gekeken of er verklevingen zijn ontstaan. Voor de hysteroscopie zal er een zwangerschapstest worden verricht om een zwangerschap uit te sluiten. Complicaties bij hysteroscopische ingrepen zijn zeldzaam en goed behandelbaar; het kan gaan om ontsteking, ruim bloedverlies of een klein gaatje in de baarmoederwand.
Als u besluit niet deel te nemen aan het onderzoek zal uw arts u behandelen zoals het nu gebruikelijk is. Dit betekend dat er dan na de operatie (curettage) geen middel achter gelaten zal worden.

Doel en opzet van het onderzoek
Het doel van het onderzoek is om te bepalen of het gebruik van een anti-verklevingsmiddel Hyalobarrier® de kans op het ontstaan van verklevingen voorkomt of vermindert. Ook willen we graag weten hoeveel vrouwen binnen het jaar zwanger zijn geworden en hoe de zwangerschap verloopt.[/cs_text][/cs_column][/cs_row][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/2″ class=”cs-ta-center” style=”padding: 0px;”][x_custom_headline level=”h2″ accent=”false” class=”cs-ta-center”]Download hier het onderzoeksmanuscript[/x_custom_headline][x_button size=”global” block=”false” circle=”false” icon_only=”false” href=”https://ideact.nl/wp-content/uploads/2016/05/PAPAStudie-protocol.pdf” title=”” target=”” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” info_content=””]Download Manuscript[/x_button][/cs_column][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/2″ style=”padding: 0px;”] [/cs_column][/cs_row][/cs_section][/cs_content]